קרן חדשה Aristagora VC מתמחה בעבודה עם חברות צעירות בשלבי ה – Seed מכריזה על קרן ראשונה של 60 מיליון דולר. הקרן מתמקדת בטכנולוגיות עמוקות ותשקיע בכל מיזם בין 500 אלף דולר ל- 1.5 מיליון דולר כהשקעה ראשונית. כקרן עם יכולות פיננסיות עמוקות, Aristagora VC תתמוך בצמיחה עד לסבבי הגיוס הבאים ותתן את השקט המלא לחברות הפורטפוליו. הקרן תזין את קרנות ומשקיעי ההמשך ותתמקד באסטרטגית יציאה מרובת שלבים.
ההתמחות של Aristagora VC היא סיוע באתגר של מרבית הסטארטאפים לשרוד את עקומת “עמק המוות” (Startup Death Valley). זהו שלב בחייו של המיזם הנמצא לאחר השימוש בכסף הראשון, שמגיע מהון עצמי של המייסדים, מימון ממקורבים או אנג’לים, המאפשר לסטארטאפ להתנהל במאזן מזומנים חיובי. אך, פיתוח המוצר והצמחת בסיס הלקוחות כרוכים בעלויות רבות שבהיעדר הכנסות זרימת המזומנים שוחקת את כספי ההשקעה הראשונים. יתרת המזומנים הופכת לשלילית והסטארט אפ נכנס ל”עמק המוות” עד לקבלת מימון חיצוני מקרנות ההון סיכון.
בשלב קריטי זה בו מרבית הסטארטאפים אינם שורדים, Aristagora VC נכנסת למעורבות עם מימון וסיוע מקצועי הדרושים להמשך פיתוח המיזם עד להשקעת ההמשך. הקרן תשמש להזנת קרנות ההמשך הרבות המצויות בשוק הישראלי ובעולם אשר מתרכזות בעיקר סביב סבבי הגיוס היותר מתקדמים.
כמו כן, Aristagora VC מביאה יתרון משמעותי נוסף לחברות הפורטפוליו. כקרן אשר אחד משותפיה האקטיביים הינו שותף יפני אשר מנהל פעילות בנקאות להשקעות בטוקיו, תקדם הקרן גם היכרות והכנסה של אותן חברות לשוק היפני הקשה לחדירה לישראלים. הרלוונטיות של פעילות הסטארטאפ לשוק היפני או החדירה אליו אינם תנאים להשקעה, הקרן גלובלית ותשקיע במיזמים המעוניינים לצמוח לשווקים שונים נוספים ולא רק יפן.
הקרן תשקיע בחברות עם טכנולוגיה עמוקה בשלבים מוקדמים תוך התמקדות במיזמים אשר משפרים את איכות החיים של כולנו. הקרן לא מגבילה את תחומי ההשקעה תוך אמונה כי מיזמים צעירים צריכים בשלבים אלו גמישות מחשבתית ואפשרות להתאים את עצמם לעולם המשתנה. מנהלי הקרן מאמינים כי הגבלה ורטיקלית בשלבים מוקדמים יכולה לפעמים למנוע גמישות מחשבתית של אותם יזמים צעירים ולכן בחרה הקרן לא להתמקד ורטיקלית בתחום כזה או אחר אלא בהון אנושי מצויין וטכנולוגיות מובילות.
השותפים הישראלים בקרן הם ענת תילא צ’רני, שתהיה שותפה מנהלת, בעלת ניסיון של 10 שנים בתחום השקעות טכנולוגיה, שוק ההון ובנקאות להשקעות. בעבר הובילה את מחלקת אסיה בדיסקונט קפיטל חיתום. היא מביאה ניסיון עשיר בייעוץ למשקיעים אסייתיים והובלת עסקאות השקעה בחברות טכנולוגיה ישראליות.
משה צרפתי, שיהיה שותף מנהל, בוגר Yale University בארה”ב ובעברו שותף מנהל ב-Krypton VC אשר התמקדה בהשקעות טכנולוגיות בשלבי הסיד. משה יוצא עולם בנקאות להשקעות ב- Bank of America בניו יורק, ומרצה סגל אקדמאי במוסדות אקדמיים בארץ ובעולם. לצרפתי ניסיון מעולם הבנקאות ובעבודה עם יזמים וסטארטאפים מרחבי העולם החל משלב הרעיון ועד הפיכתו לחברה מגייסת עם הכנסות.
יו”ר ועדת ההשקעות של הקרן הוא גדעון בן צבי, בעל ניסיון של עשרות שנים בהן פעל כמשקיע וכיזם סדרתי שייסד וניהל שש חברות סטארט-אפ, ששלוש מהן ביצעו אקזיט. לגדעון ניסיון רב בעבודה עם טכנולוגיות מעולם האקדמיה והפיכתן למיזמים מצליחים בעולם העסקי שבחוץ. כיום בן צבי מכהן כמנכ”ל פעיל בחברת Valens.
לקרן שותף רביעי טקאשי שינודה, שמקום מושבו ביפן. שינודה הוא הבעלים ומנכ”ל של חברת ניהול נכסים פיננסים והון של לקוחות אסיאתיים. לשינודה עבר עשיר בתחום הבנקאות ו- Investment Banking . כאמור, הנציגות ביפן תסייע בכניסה וצמיחה של חברות לאסיה, שווקים המאתגרים יותר לחדירה עבור חברות זרות.
לדברי גדעון בן צבי: “אנחנו עדים למגמה של מיעוט השקעות בחברות בשלבים המוקדמים מצד גופי השקעה מקצועיים. מגמה זו רק הלכה והחריפה בתקופת הקורונה ואנו מאמינים שיש צורך אמיתי בגוף כמו שלנו. המטרה שלנו ב- Aristagora VC היא למלא את החלל המימוני שנוצר בקרב חברות טכנולוגיה צעירות ומבטיחות “
לדברי משה צרפתי: “אנחנו עדים למגמה של מיעוט השקעות בחברות בשלבים המוקדמים מצד גופי השקעה מקצועיים גדולים בארץ ובעולם. נתוני שוק ומחקרים רבים מראים כי מגמה זו רק הולכת ומחריפה בשנים האחרונות עם הגידול במספר הקרנות וגודלן הפיננסי. כמשקיע שלבים מוקדמים, חוויתי אין ספור פעמים את התסכול הנובע מהשקעה בחברות טכנולוגיה צעירות אשר נעצרות ללא מימון מספיק. משקיעי Early Stage כיום נדרשים לספק שקט מימוני רחב יותר מבעבר ולתמוך בסכומים גדולים יותר בחברות צעירות עד הגעתן לשלבי מוכנות לקרנות ושחקני ההמשך. לכן, ב- Aristagora VC אנחנו מפשילים שרוולים ומכוונים להשקעות דווקא בשלבים אלו. באמצעות עבודה קשה ויכולות פיננסיות רחבות נעניק שקט לחברות הפורטפוליו ונזין את קרנות ההמשך ברגע בו החברות מוכנות לשלבים הבאים.”
לדברי ענת תילא צ’רני: “יש ביקוש גובר בקרב משקיעים אסייתים, ויפנים בפרט, להיחשף לטכנולוגיות וחדשנות ישראלית. מנגד, תהליך החדירה של חברות זרות ובעיקר ישראליות לשוק היפני הינו תהליך איטי ומאתגר. תהליך שללא שותפות מקומית והבנה עמוקה של התרבות, קצב העבודה וההתנהלות העסקית המקומית כמעט בלתי אפשרי. לנו כקרן עם אופרציה יפנית, תהיה האפשרות לסייע בכך משמעותית. חשוב לציין שפעילות ביפן אינו תנאי הכרחי להשקעה שלנו, אנו קרן גלובאלית שמביאה יתרון משמעותי בשוק היפני ונבחן כל השקעה בשני כובעים גם בכובע משקיע מערבי וגם בכובע של משקיע יפני.”
לדברי טקאשי שינודה: “אני, ממקום מושבי ביפן, יודע מצויין את העבודה הדרושה לחדירה לשוק המקומי. אני והצוות המקומי נדאג כי חברות הפורטפוליו של הקרן יגיעו בזמן הנכון ובצורה המיטבית לשוק המקומי. נעזור ליזמים הישראלים עם המנטליות הישראלית הרב גונית להתכונן ולהתאים את עצמם לדרישות השוק המקומי תוך שמירה על היתרונות הרבים שבגללן בחרנו להתמקד בשוק הישראלי.”